DWS Clubbotteling 2014

Het is zover, de nieuwe clubbotteling van de DWS is een feit! En wat voor één; een mooie Clynelish uit 1997. Gebotteld door The Whisky Cask, waarvoor heel veel dank!

Hoe het zo kwam

In mei dit jaar reisden enkele leden van het bestuur af naar het schone Limburg a/d Lahn voor de jaarlijkse Whisky Fair. Er werd geproefd en geproefd en geshopt.. resultaat was een prachtige tasting voor de DWS met onafhankelijk bottelaars van de Whisky Fair.

Tijdens het proeven van alle mooie drams werd er ook voorzichtig gepeild bij de bottelaars wat de mogelijkheden waren voor een clubbotteling. Na drie dagen proeven leek de Whisky Cask het meest veelbelovend. We moesten na de zomer maar contact met hen opnemen. Zo gezegd, zo gedaan, maar het bleek toch lastig om goede vaten op de kop te tikken. We wilden namelijk graag een bourbon gelagerde whisky uit The Highlands of Speyside. Moeilijk, moeilijk.Ineens kwam het bericht dat ze misschien toch iets naar onze gading op de kop hadden weten te tikken: twee vaten Clynelish, één uit 1996 en een Clynelish uit 1997. Goed nieuws! Of we langs wilden komen om te proeven, of misschien liever samples toegestuurd kregen. We gingen voor de samples, scheelde weer een reis. Tot onze grote verbazing arriveerde er korte tijd later van beide vaten 40 cl whisky. Daar kan je met heel wat mensen van proeven…

Keuzes keuzes

Een overdaad aan whisky dus. Tijdens de tasting in september besloten we daarom spontaan om alle aanwezigen te laten proeven en mee te laten beslissen. Er werd genosed en getaste en gediscussieerd. Iedereen kon zijn of haar voorkeur op een briefje inleveren bij het bestuur. Het resultaat was duidelijk: 80% ging voor de 1997’er. De belangrijkste beslissing was genomen.Daarna volgde er nog wat emailverkeer over en weer over hoe het etiket eruit moest komen te zien. Zoals je kunt zien, hebben we er voor gekozen het simpel te houden.Kopen

Inmiddels zijn er 80 flessen voor ons gebotteld. De fles is uitsluitend voor leden te koop tegen de prijs van € 70,-. Er mag meer dan 1 fles besteld worden.

Hoe? stuur een mail naar algemeen@dutchwhiskysociety.nl en maak het bedrag over op rekening NL27 INGB 0001309228 t.n.v. de Dutch Whisky Society o.v.v. ?x clubbotteling.