We gaan op whiskyreis!

 

 

 

 

 

‘We gaan op whiskyreis! Wie gaat er mee?

Samen met een touroperator hebben we een reis samengesteld speciaal voor de DWS. Het is een mooi programma geworden met veel whisky, distilleerderijen en ruimte om van het schone Schotland te genieten.

Plan: acht distilleerderijen, een onafhankelijk bottelaar en een beroemde whiskywinkel in zeven dagen tijd.

Planning: We vertrekken op 1 mei vanuit IJmuiden naar Newcastle en zondag 10 mei meren we weer aan in IJmuiden. Maar een vliegtuig is toch sneller zul je denken. Ja, maar de boot is een stuk goedkoper en misschien nog wel belangrijker, het is op de boot makkelijker om lekkere flessen mee naar huis te nemen…We slapen in Schotland op drie verschillende plaatsen en worden van daaruit met de lokale taxi naar de distilleerderijen gebracht en gehaald. Niemand hoeft bij distilleerderijbezoek dus voor Bob te spelen. De taxi’s zijn al geregeld. Door deze opzet zijn er een paar reisdagen met eigen vervoer, die nog vrij in te vullen zijn. Dit kan vooraf, of ter plekke bekeken worden.We hebben voor de meest uitgebreide tours bij de distilleerderijen gekozen. Dat betekent bijna overal een goede tasting na de rondleiding. We hebben ook geprobeerd zoveel mogelijk tours te kiezen waar je zelf een fles mag bottelen. Wel zo leuk en lekker. Ook een bezoek aan Loch Fyne whiskywinkel is in het programma opgenomen. Een bijzondere winkel waar veel te kopen en te proeven is.

Prijs: De prijs is 1.140,- (o.b.v. 8 personen, 2 eigen auto’s en 4 tweepersoonshutten). Dit is inclusief:bootovertochten, overnachtingen inclusief ontbijt, taxi,  rondleidingen bij de distilleerderijen.

De prijs is exclusief: lunch, diner (ook op de boot), brandstofkosten eigen vervoer (Door de brandstofkosten van het eigen vervoer te delen door de passagiers houden we deze kosten laag.)

Wij zien het helemaal zitten en vragen dan ook; wie gaat er mee?! 8 personen is het maximum aantal en 4 het minimum, dus geef je snel op. Opgeven het liefst voor 1 januari i.v.m. de verdere organisatie